ce ziare citesc?

Hotnews, Ziua de Cluj iar mai nou Mediafax, Gândul. Intru și pe CityNews și Adevărul de Cluj.

Asta pe scurt, dacă vă grăbiți.

Hotnews vrea să acopere tot ce mișcă, face revista presei, preia de pe la televiziuni. Apreciez editorialele lui Dan Tapalagă, printre puținii jurnaliști politici lucizi, fără orbiri anti sau pro Băsescu.

Ziua de Cluj e ziarul pe care trebuie să-l citești dacă locuiești în Cluj-Napoca. Da, au devenit enervante obsesiile anti-putere nu foarte vechi  ale lui Rareș Bogdan și Tavi Hoandră, dar în rest ziarul e unul decent. Bănui că au vreo înțelegere cu Greco-catolicii, că într-un număr pe lună (plus/minus) apare un calup de știri și mesaje de la ei.

Mediafax e saitul pe care intru pentru cele mai recente știri. Prompt, serios, obiectiv, precum BBC. Sait plăcut, imagini bune, secțiuni bine definite. Doar știri, fără opinii, comentarii, obsesii.

Gândul arată excelent după ce au copiat layout-ul după HuffPost (sau alt sait, ca mai e unul asemanator). Pe ăsta intru dacă nu-s ocupat și nu găsesc nimic interesant pe Mediafax.

Nu înțeleg succesul CityNews la așa sait și știri. Am fost abonat jumate de an la Mesagerul, ziar săptămânal tipărit, în portofeliul lui Liviu Alexa, și am observat că unele articole de acolo (unele chiar faine, cum nu vei citi pe online decât o dată la două luni) apar și pe CityNews. Mda, un clujean a demonstrat plagiat pe acolo, dar nu s-a întâmplat mai nimic.

Triada ziarelor clujene care merita citite se încheie cu Adevărul de Seară unde mai citești câte un portret interesant sau știri altele decât cele din Ziua de Cluj sau CityNews.

Voi ce ziare citiți?

Publicitate

9 gânduri despre &8222;ce ziare citesc?&8221;

 1. tv-ul are o perspectiva destul de ingusta si unilaterala, de foarte multe ori. Cazurile televiziunilor Realitatea si Antena 3 deja sunt foarte bine stiute. TVR1 a devenit ok, la fel si ProTV, dar la acesta din urma predomina stirile despre crime, violuri etc.

 2. Ziua de Cluj online si Adevarul de Seara tiparit.

  Despre tvr n-as zice ca e „ok” fie si numai prin prisma taxei radiotv.

  Iar despre mancatul in fata TV se spune ca nu e o activitatea tocmai sanatoasa.

 3. La TVR imi place jurnalul de la ora 8, si pe asta il prind pe langa masa sau cand ma invart prin bucatarie. Unde locuiesc nu am TV in camera (de fapt nu am avut TV de cand m-am casatorit deloc) ci este unul in bucatarie, si cum in bucatarie mananc, ma mai uit la TV.

  Nu stiu unde e locul TV-ului, daca voi avea unul, dar cred ca va fi in living, intr-un loc nu foarte central. Central va fi ceva de „sezut” si povestit 🙂 Cel putin asa imi doresc sa fie casa mea, pe cand a fi.

 4. Hehe, ca sa vezi, ce gusturi similare
  My top:

  LOCAL:
  Ziua de Cluj (nu-l citesc aproape niciodata pe Rares, e prea patimas cu Base, si nu-mi place ca l-au co-optat pe SRS, care pare a fi un mentors pt RB)
  Adevarul de Cluj (doar online)

  CENTRAL
  Hotnews (aproape exlusiv, rareori Realitatea de la care ma abtin aproape total de cand cu alegerile, si mi-e sila de cand cu Vantu) – il apreciez si eu pe Tapalaga

  INTERNATIONAL
  NY Times
  CNN-Video

  CRESTIN LOCAL
  Clujul Evanghelic (thumbs up!)

  CRESTIN INTERNATIONAL
  Christianity Today

  TV
  Nu folosesc, nu detin, nu caut 🙂
  Vive l’internet!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s