Blogul „Program Biblic”, cu studiile biblice ale părintelui profesor Stelian Tofană

Fațadă "Acoperământul Maicii Domnului", Moisei
Fațadă „Acoperământul Maicii Domnului”, Moisei, Maramureș

În luna Iunie a anului 2012 am călătorit în interes de serviciu în afară țării. La revenire, în sala de așteptare a aeroportului din București era și Mitropolitul Andrei Andreicuț. Ședea pe un scaun, citind Biblia. Cred că vreo epistolă a lui Pavel. L-am salutat cu „Lăudăm pe Iisus”, așa se salută oamenii în satul meu natal, în loc de Bună Ziua sau Servus. Mi-a răspuns, și a continuat să citească. Pe avion, după ce și-a făcut cruce la decolare și a privit puțin pe geam, a continuat lectura.

Părintele Stelian Tofană mărturisește că tot așa, văzându-l pe ÎPS Andrei citind Scriptura, și-a dat seama că dorința sa de a sluji un program biblic de cateheză și apologetic are șanse să se împlinească sub cârmuirea noului mitropolit.

Acest program a demarat la un an după scurta mea întâlnire cu ÎPS Andrei. Locația aleasă a fost noua Biserică Ortodoxă Schimbarea la Față de pe Bulevardul Eroilor, paroh fiind părintele Titus Moldovan.

Aceste studii au fost întâi înregistrate audio, apoi și video, și postate pe YouTube. Sunt transmise în direct și la Radio Renașterea.

Pentru a fi mai ușor accesibile am creat și blogul https://programbiblic.wordpress.com unde am postat, în ordinea susținerii programului, înregistrările care apar pe contul de YouTube care le-a încărcat.

Programul este audiat sau chiar frecventat și de neoprotestanți, părintele având deseori emailuri și sms-uri de la cei care au diverse întrebări și/sau obiecții.

Exemple de programe catehetic-apologetice:

  • Maria, Maica Domnului, în Paginile Bibliei (trei părți)
  • Cinstirea Sfinților și a Sfintelor Moaște. O Mărturie a Textului Biblic

Vezihttps://programbiblic.wordpress.com

9 gânduri despre &8222;Blogul „Program Biblic”, cu studiile biblice ale părintelui profesor Stelian Tofană&8221;

  1. E foarte bună carte părintelui Ilie Cleopa, E vorba de CĂLĂUZĂ ÎN CREDINŢA ORTODOXĂ.
    Sunt foarte bune şi notele ÎPS Bartolomeu Anania la Noul Testament.

  2. Stim ca par Stelian va face o vizita in SUA zilele acestea.
    Suntem o fam de romani din CJ, stabiliti de 10 ani la 2 ore distanta de New York, vrem sa il invitam pe Parintele la una din bisericile romanesti din New York. Cum am putea lua legatura cu dansul? Multumesc mult, Alexandrina

  3. ultima postare pe programbiblic.wordpress.com este din nov. 2014. Am inteles ca parintele a mai continuat studiul biblic.

    puteti sa faceci o actualizare? ar fi frumos sa fie toate adunate intr-un loc.

    multumesc,
    Vasile.

  4. Programul Parintelui e deosebit in special pentru ortodocsi care nu prea stiu ce se intampla in timpul slujbelor si ce importante sunt toate obiceiurile din slujbele ortodoxe toate au temei din biblie.Marturisesc ca eu ortodox fiind aveam dubi in multe privinte, moaste ,sfinti, spovedanie si multe altele Dar ascultandul pe Parintele Stelian mam lamurit doar cu texte biblice nu cu andoctrinare cum ar vrea uni sa acuze Multumesc Parinte.

Lasă un comentariu