Sondaj IRES – PSD 38%, PNL 22%, PDL 18%, PP11%

Sondajul este făcut de institului IRES condus de sociologul Vasile Dâncu, unul din cei doi politicieni PSD-iști inteligenți din România (celălalt fiind tot clujean, Ioan Rus).

IRES a fost singurul institut de sondaj care a prognozat corect victoria lui Basescu la alegerile fraudate din toamna lui 2009. Sondajul firește că nu a fost așa mediatizat, deși a fost coordonat, cum am mai spus, de un om din PSD. Un om onest, din cum îl citesc de pe blog.

În rest, PSD-ul e la fel de irațional (Năstase a făcut totuși recent un comentariu pertinent despre remaniere), Boc e slab, Băsescu coboară standardele reformiste auto-impuse, Antonescu este un veșnic „tânăr politician de perspectivă”. Adică n-are cine să ne conducă. Singurul politician care și înțelege starea României dar o și spune fără menajamente și acționează în consecință atât cât îi este în putere, enervând astfel românii obișnuiți să fie „mințiți frumos”, este Traian Băsescu. Chiar și el dă semne de oboseală.

Tare mi-ar place să văd rodind un proiect cum este cel propus de Baconschi. Nu mesianism politic, ci o reprezentare în viața politică pentru „nenumăraţi oameni onești şi competenţi, întreprinzători care nu şi-au făcut averea prin afaceri dubioase, universitari, medici, cercetători cu studii strălucite, artişti… de excepţie, scriitori de anvergură, sportivi de elita, o clasă de mijloc formata din cetațeni care au călătorit, au văzut şi au înţeles că se poate trăi şi altfel”.

Între timp clasa de mijloc își vede în continuare de treabă…

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Sondaj IRES – PSD 38%, PNL 22%, PDL 18%, PP11%&8221;

  1. L-am auzit recent pe Basescu si treaba merge inainte, din perspectiva lui. Sa vedem ce o sa zica Parlamentul. Deocamdata sunt ocupati cu criza, scaderea in popularitate iar opozitia cu capitalizarea numultumirii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s