Ce este un blog?

Blogul este o pagină web cu o serie constantă, regulată şi cronologică de însemnări (postări sau intrări), despre un subiect sau o multitudine de subiecte.

O însemnare (postare) este compusă obligatoriu din titlu, text (ceea ce citiţi acuma), dată de publicare, adresă URL, şi conţine, opţional, fotografii, fişiere audio şi video şi linkuri către informaţii de pe alte site-uri sau bloguri. Fiecare însemnare este stocată pe o pagină individuală într-o arhivă cu teme specifice şi poate fi accesată oricând prin intermediul unei adrese internet unice (permalink [de la permanent link]). Blogurile pot fi creaţii individuale sau pot reprezenta suma contribuţiilor mai multor persoane. Suma blogurilor şi a legăturilor dintre acestea alcătuiesc blogosfera .

New Media, Doina Goţu-Tudor, p. 34

Şi acum voi relua, exemplificând tocmai cu blogul meu şi postarea aceasta:

Blogul este o pagină web cu o serie constantă, regulată şi cronologică de însemnări (postări sau intrări), despre un subiect sau o multitudine de subiecte. (Blogul acesta are unul din subiectele princiale cugetările mele, intrate la categoria reflections.)

O însemnare (postare) este compusă obligatoriu din titlu (ex titlu: Ce este blogul?), text (ceea ce citiţi acuma), dată de publicare (19.03.2009), adresă URL (https://tomoiaga.ro/2009/03/19/ce-este-blogulce-este-blogul/), şi conţine, opţional, fotografii, fişiere audio şi video şi linkuri către informaţii de pe alte site-uri sau bloguri (în această postare nu am aşa ceva). Fiecare însemnare este stocată pe o pagină individuală într-o arhivă cu teme specifice (această postare este la categoria citate, adică îi citez  pe alţii) şi poate fi accesată oricând prin intermediul unei adrese internet unice (permalink, de la permanent link). Blogurile pot fi creaţii individuale sau pot reprezenta suma contribuţiilor mai multor persoane (blogul meu e doar al meu, dar pe SOCLU suntem mai mulţi). Suma blogurilor şi a legăturilor dintre acestea alcătuiesc blogosfera (Blogosfera evanghelică românească -o parte a ei- a fost identificată de Alin Cristea aici).

Explicaţiile dintre paranteze îmi aparţin, desigur.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s