Of, politica! Trei citate

Sistemul politic este construit cu fundul spre oameni şi cu faţa spre conducători! Partidele nu acceptă decît oameni pe care îi consideră tovarași de-ai lor. Este o teribilă suspiciune în partid, ceva comparabil cu rasismul, cei din alte tabere sînt respinşi. La fel şi independenţii, nu au nici o valoare în ochi partizani, cît de deştepţi or fi!
Vasile Dîncu

Tradiţia raţionalismului şi a pragmatismului e firavă în cultura română. În fiecare zi văd pe media subiecte derizorii discutate pînă la exasperare, în dauna subiectelor de substanţă. Cum să mai fie interesat un specialist de politică atunci cînd ştie că nu ce face el va fi discutat în media, ci subiecte facile. Şi mai cred că ne lipsesc mari modele de politicieni, care să recredibilizeze politica în ochii oamenilor.
Mircea Miclea

Absenteismul de la urne trebuie să ne trezească. Ori înţelegem că trebuie să găsim oameni potriviţi pentru funcţiile de decizie, ori nu mai avem de ce să cerem votul pentru a ajunge la putere. Sînt convins că doar partidele care vor şti să facă apel la expertiza unor specialişti vor avea de cîştigat. În Occident există, în jurul fiecărui partid, grupuri de expertiză, care îi furnizează consiliere şi soluţii la probleme concrete.
Crin Antonescu

agendaclujeana.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s