Atac Informatic (phishing) Raiffeisen Online

Azi am primit (din fericire în spam) un formular HTML ataşat la un mail ce pare a veni de la Banca Raiffeisen. Nefiind nici măcar client al Raiffeisen, sunt sigur că este vorba de un atac informatic de tip phishing, având în vedere şi adresa dubioasa la care te trimite formularul: sonnen-haus.de

Dacă primiţi astfel de mailuri, evitaţi-le.

Atac Informatic Raiffeisen Online

Atac Informatic Raiffeisen Online

În domeniul de securitatea calculatoarelor, phishing reprezintă o formă de activitate criminală care constă in obţinerea datelor confidenţiale, cum ar fi date de acces pentru aplicaţii de tip bancar, aplicaţii de trading (De exemplu: E-bay, PayPal) sau informaţii referitoare la cărţi de credit, folosind tehnici de manipulare a identităţii unei persoane sau a unei instituţii.

wikipedia.org

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Atac Informatic (phishing) Raiffeisen Online&8221;

 1. wow!
  se pot verifica numerele de telefon cu cele de pe site. si nu corespund!
  si ce ii mai da de gol, zic eu, este si Â-ul din fata semnului de copyright. ce sa caute acolo?!

 2. Ii da de gol multe liftingshadows.
  In primul rand daca intradevar esti interesat citicesi si vizionezi site-ul cu atentie, de la prima vedere scrie „Raiffeisen Online nu-ti va solicita niciodata toate cifrele din seria cardului tau de debit sau pinul acestuia.
  Nu da curs nici unei cereri de divulgare a elementelor de identificare (Cod utilizator, parola, PIN)!” asa ca sincer cei care intra si sunt convins ca sunt foarte multi, sunt cam grei de cap … urmatoarea pagina iti va cere toate cifrele din seria cardului, dar gandeste-te ca si lor (Raiffeisen) le convine sa se faca cat mai multe transferuri.
  Banii se plima in banca lor, comisioanele de transferuri intra in trezoreria bancii, deci cred ca sunt destul de multumniti.
  Daca gresesc imi cer scuze, nu sunt client Raiffeisen ci BRD, este o mare diferenta, BRD Online face transfer doar la destinatiile alese de tine de la sediul bancar. Nu cred ca ar fi pierdut ceva daca si ei ar fi facut la fel.
  Deci trageti singuri concluzii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s