Tutorial: cum să incluzi o poză de pe net într-o postare de blog

Pentru că am văzut că mulţi blogări încarcă poze de pe net pe blogul lor ca să le poată includă în postare, m-am gândit să scriu acest mic tutorial care sper că va uşura sarcina aceasta, arătând că nu este nevoie să se descarce o poză de pe un site pe computerul personal şi să fie încărcată apoi pe blogul propriu pentru afişare, ci poate (şi este preferabil) să fie afişată direct de pe site-ul de origine.

Pentru a uşura înţelegerea voi folosi un exemplu, incluzând în această postare o poză de pe flickr şi una de pe Arhiva revistei Life stocată de Google.

Includerea unei imagini de pe Flickr

 1. Intrăm pe flickr.com, dăm click pe search, apoi pe Advanced Search, (ne interesează doar acele imagini care pot fi folosite de alţii, adică sub licenţă Creative Commons).
 2. În căsuţa de căutare eu scriu romania după care bifez în partea de jos Only search within Creative Commons-licensed content (dar şi alte opţiuni, dacă ne interesează) şi apăs pe butonul Search (cel de jos). Aici sunt rezultatele. Frumoase poze, nu?
 3. Să includem poza aceasta, din Sibiu. Click pe poză, aleg mărimea medie (medium).
 4. Dau click dreapta pe imagine, aleg Properties şi mă uit la adresa pozei din Location, dacă foloseşti Firefox, sau Address (URL), dacă foloseşti Internet Explorer.
 5. Selectez şi copiez adresa ce mi-o spune browser-ul după care revin la postarea mea de blog.
 6. Click pe butonul WordPress Add an image, aleg fila From URL, fac paste în căsuţa Image URL la adresa imaginii, pun titlu, caption, iar la Link Image To fac copy/paste la adresa copiată la punctul (3), pentru ca cine dă click pe poza de la noi să fie dus la imaginea originală, din contul flickr al fotografului. E voilà:
Romanias mountains
Romania's mountains

Includerea unei imagini din Google Images

Paşii sunt simiari, dar repetiţia este mama învăţăturii 🙂

 1. Acceşăm Google Images, arhiva Life (colecţie de imagini aparţinând revistei Life, începând cu anul 1750)
 2. Ma interesează imagini din România, deci să vedem ce are Life despre România. Da, faine, dar merg la pagina a doua.
 3. O aleg pă ţărăncuţaZiina Antanasie. Observăm că ni se permite folosirea „For personal non-commercial use only” – pentru uz personal non-comercial. E ok, blogul acesta nu este comercial.
 4. Dau click dreapta pe imagine, aleg Properties şi mă uit la adresa pozei din Location, dacă foloseşti Firefox, sau Address (URL), dacă foloseşti Internet Explorer.
 5. Selectez şi copiez adresa ce mi-o spune browser-ul după care revin la postarea mea de blog (asiguraţi-vă că aţi copiat tot URL-ul).
 6. La fel ca mai sus, Click pe butonul WordPress Add an image, aleg fila From URL, fac paste în căsuţa Image URL la adresa imaginii, pun titlu, caption, iar la Link Image To fac copy/paste la adresa copiată la punctul (3), pentru ca cine dă click pe poza de la noi să fie dus la imaginea originală, din arhiva Google/Life. E voilà:
Rumanian peasant girl Ziina Antanasie,16, oldest of 10 children, at home.
Rumanian peasant girl Ziina Antanasie,16, oldest of 10 children, at home. © Time Inc.

Gata.

Ideea de bază este că după ce aţi găsit o imagine, îi aflaţi adresa şi o includeţi în postare folsind From URL, nu From Computer. Iar la câmpul  Link Image To: nu uitaţi să puneţi adresa unde aţi găsit imaginea.

Happy blogging!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s