Adrian Gurzău (PD-L)
Retras în 2004 de pe listele de candidaţi la Parlament pentru neplata unei datorii de 5,8 miliarde de lei vechi către Primăria Cluj, condusă pe atunci tot de Emil Boc.
Boros Janos (UDMR)
Viceprimar al Clujului şi şef al Comisiei Locale de Fond Funciar pînă în 2008, acesta a fost implicat în scandaluri cu retrocedări de terenuri la Cluj. Pe numele lui Boros Janos există mai multe dosare penale, inclusiv la DNA Cluj.
Vasile Filip Soporan (PSD)
Soporan a fost recrutat de Securitate în 1971, cînd era elev de liceu. A colaborat pînă în 1979, a arătat CNSAS. Cît timp a fost prefect (2001-2004), Soporan a luat un teren în concesiune (la Raşca), dar în 2006 Corpul de Control al Prefecturii Cluj a constatat că acea concesiune fusese făcută ilegal: preţ subevaluat, fără licitaţie, documentele încălcau unele prevederi legale. Contractul de concesiune a fost anulat.
Daniel Buda (PD-L)
În ultimii cîţiva ani, adică în mandatul de deputat, Buda a strîns o avere impresionantă (în special din imobiliare): 3,5 milioane de euro. În ultimii doi ani, deputatul PD-L a făcut agenda presei clujene şi naţionale. Mai întîi, prin implicarea în dosarul „Gazeta“ (trustul de presă ai cărui directori au fost acuzaţi de şantaj, trust pe care l-a reprezentat pînă la un moment dat). Cînd procurorii au găsit indicii că Buda ar fi fost implicat în acţiunile capilor „Gazetei“, Buda s-a retras. Al doilea scandal, pornit tot din dosarul „Gazeta“, vizează o posibilă evaziune fiscală de 50 de miliarde de lei vechi, la care complice ar fi fost Buda, prin propriile firme. Al treilea scandal poate explica chiar averea deputatului: acesta a vîndut terenuri foarte scump unei companii care, ulterior, a dezvoltat proiecte imobiliare cu sprijinul total al autorităţilor.
Petru Călian (PD-L)
Migrator: PRM, PC, PD-L.
Avram-Marius Gal (PNL)
Migrator: PSD, PNŢCD, Forţa Democrată, PNL.
Minodora Luca (PD-L)
Migratoare: PSD, PD, PSD, acum PD-L. Contestată, ca primar în Băişoara, Cluj, de membrii composesoratului Muntele Băişoara, care au acuzat-o (inclusiv la Parchet) de vînzări ilegale de terenuri din composesorat.
Dan Brudaşcu (PRM)
Fost secretar cu propaganda la Uzina Tractorul Braşov.
Teodor Pop Puşcaş (PSD)
Fost chestor al Poliţiei Cluj, Puşcaş s-a remarcat atît prin averea impresionantă pe care a adunat-o ca poliţist, cît şi prin scandalurile în care a fost implicat. Puşcaş deţine firme de construcţii, un hotel de patru stele în Cluj, o firmă de pază şi protecţie şi numai la ieşirea la pensie a încasat salarii compensatorii de circa 40.000 de euro. Despre averea lui Puşcaş, dar şi despre legăturile acestuia cu lumea interlopă şi unii afacerişti arabi a existat chiar şi o interpelare parlamentară. Cele mai răsunătoare scandaluri în care a fost implicat sînt cele privitoare la un spaţiu al Poliţiei închiriat unei firme private, şi cel al dosarului „Moonlight“. În acesta din urmă, mai mulţi poliţişti erau acuzaţi, cu probe, că cereau şi primeau servicii sexuale gratuite de la dansatoarele clubului clujean „Moonlight“, dar Puşcaş a închis dosarul, în ciuda dovezilor.
Conform catavencu.ro
Verificaţi pentru judeţul dvs. pe catavencu.ro