Înmulțirea hristoșilor mincinoși, semn al venirii a doua a lui Iisus

În evanghelia de azi (Matei 24:3-35) Iisus menționează semne ale celei de-a doua veniri a Sa. Ce este foarte interesant este insistența pe ferirea de proorocii și hristoșii mincinoși. Nu avertizează împotriva ateismului sau a altor religii, ci a celor care vin chiar (pretins) în numele Lui. Creștinii să știe deci că există și oameni care cheamă la o credința strâmbă în Iisus, spre rătăcire.

  • Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
  • Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
  • Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
  • Iată, v-am spus de mai înainte. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.

Ortodoxia învață că Iisus este Unul din Treime, Dumnezeu adevărat și Om adevărat, ca ÎNCĂ este OM, ÎNCĂ are trup omenesc, îndumnezeit prin înviere, că este fiu din veșnicie al Tatălui și după trup ÎNCĂ ESTE FIU al Mariei. Biserica Ortodoxă învață că Maria încă ESTE Maica lui Dumnezeu (Fiul) și o numește așa.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s