Cum să faci dintr-un îngeraș un cartof de canapea

Se ia o soție, respectiv un soț.

Înainte sau după sau în timp ce se face carieră.

După ce s-a făcut carieră și nu a împlinit, toarnă un copil.

Se lasă la cald 9 luni după care se naște la privat.

Se aranjează o cameră cu totul la suprapreț, că așa-s chestiile de bebe. Că-s de bebe.

În prealabil, cuplul, sau soții, sau familia, și-au luat un apartament cu două sau trei camere, sau o casă mai la periferie. Și mobilă, frumoasă, nouă, pe credit. Și covoare. Și de toate.

Când vine bebe toată casa e pregătită, și e frumoastă, și e lună.

Bebe crește. Mama revine la job. Tata are job. Creditele continuă, de bani e nevoie. Și dă-i. Și muncește. Și bebe crește. Și începe să umble. Și să fie curios. Și să strice. Tot. Da. Tot. Sertare. Scris cu cariocă sau cu supă pe pereții albi. Spart vaza, sau scos pământul cu tot cu floare. Tras de cablul de la laptop. Împrăștie și rupe jucării chinezești de unică folosință de la Auchan. Sau scumpe de la magazinul de copii fițoși. Pentru el e totuna.

Și mama se enervează. Că ea lucrează. Și tata e obosit. Și ei nu au chef să tot strângă.

Și bebe crește. Și face doi ani.

Și tata n-are curte, că așa a făcut constructorul casa de la periferie. Iar blocul nu are curte. Și parcul e departe. Și mama se plictisește în parc veghind bebele. Și tata trebuie să vadă un meci.

Așa că cei doi părinți grijulii caută o soluție. O tabletă. Un joc pe calculator. Un televizor în camera copilul. Toată ziua Minimax. Sau Disney Junior. După aia Disney. Si MTV. Toate la timpul lor.

Și așa setea de joacă și de explorare a lui bebe este canalizată spre canalele TV. Sau spre jocurile de pe tabletă.

Și bebe nu mai vrea să se joace cu mami când mami e plictisită. Că sunt desene. Sau un joc interesant, pe care tati i l-a cumpărat, să se ostoaie când se uită el la meci. Și nici tati nu are pe cine duce la plimbare, că bebe are de văzut desene. Sau nu vrea să ducă pe bebe la plimbare, că e obosit după o zi la birou și berea e îmbietoare lângă telecomandă.

Și bebe crește. Și face o facultate. Și se căsătorește. Și își ia casă la periferie. Și face un bebe. Și îi cumpără TV în cameră.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s