prostituția e legală

Nu ştiu de ce atâta tam-tam despre legalizarea prostituţiei. Ea este legală demult în România. Se practică pe fotoliul de acasă, pe scaunul maşinii, pe banca din parc. Clienţii sunt o ţara întreagă, de la adolescenţi la pensionari.

O practică viitoarea fost vedetă uitată de mâine care s-ar prostitua pentru ca fanii să o placă mai mult. O practică viitoarea fostă vedetă Playboy pe care o voi vedea peste unu-doi ani pe piaţa de vechituri, alături de un fier de călcat, un casetofon şi nişte linguri ruginite, vândute de un bătrân cu haine mizerabile. O practică asistenta OTV pipăită pentru câştiguri efemere de moşneagul libidinos. O practică tabloidele europene româneşti ale căror reţetă include ca ingredient indispensabil piepturi dezgolite. O practică chioşcurile de ziare cu vitrine de care nu ne mai ruşinăm pe lângă care trec copii şi părinţi nepăsători. O practică fete îndemnate de mame grijulii să-şi trimită poza la pagină 5, la orice pagină, doar doar vor fi remarcate. O practică saiturile televiziunilor de ştiri, libere de spectrul amenzilor CNA.

Nu, domnilor, prostituţia am legalizat-o demult noi, consumatorii activi sau pasivi. Împotrivirea guralivă faţă de legalizarea prostituţiei este ultimul refugiu al făţărniciei noastre, este masca unei moralităţi abandonate facil în marşul spre modernizare.

***

Îmi pare rău, nu mai pot continua. Pun Click pe masă pentru că mă sună o domnişoară să mă întrebe despre instituţiile în care am încredere. Biserica şi armata, desigur. Cu plăcere. Unde rămăsesem? A, la pagina 5.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s