La cererea celor ce au gustat 🙂
Ingrediente:
- 4 ouă
- 2 căni de făină (cup), cam 240 g
- 2 căni de zahăr
- 1 cană și jumătate de ulei
- o jumătate de linguriţă de sare
- 1 cană de nuci măcinate (se poate pune mac în loc de nuci, sau amândouă)
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 3 căni morcovi răzăliți
- 1 linguriţă bicarbonat de Na/sodiu
Se bat bine ouăle întregi; se adaugă zahărul încet amestecând la viteză minimă cu mixerul, apoi uleiul treptat. Se adaugă apoi morcovii amestecând încet.
Prafurile (făina, sarea, scorţişoara, nuca, bicarbonatul) se amestecă separat toate şi se adaugă apoi la aluat amestecând în continuare cu mixerul.
Se dă la cuptor în tavă unsă cu faină sau tapetată cu hârtie de copt, cam 40 minute la 350 grade.
Crema de brânză
- 1/2 cană unt moale (cam 120gr)
- 2 cutii cremă de brânză Philadelphia Clasic sau Buko (o cutie are 125g)
- aprox 200-250 gr zahăr pudră (dacă vrei mai dulce mai adaugi zahăr)
- 1 linguriţă esenţă de migdale sau alta (vanilie) după preferinţe (migdalele dau o aroma super)
Se amestecă untul cu zahărul, apoi cu brânza (se poate folosi mixerul).
Crema se pune deasupra blatului sau poţi tăia blatul şi pune între foi.
Poftă bună!