Andrei Marga despre criza economică

Nu este încă suficient de clar dacă actuala criză economică se datorează insuficientei reglementări a pieţei sau excesului de reglementări. Social-democraţii îmbrăţişează prima alternativă, liberalii pe a doua. Ipoteza mea este că o politică, anume neoliberalismul, aşezat pe un fel de darwinism social, îşi dovedeşte acum limitele şi că o nouă politică bazată pe piaţă, ca principal regulator economic, a devenit indispensabilă.

…se observă însă semnele erodării comportamentului condus de maxima “exploatează total clipa şi ocazia!”. “Societatea de consum” este din nou provocată să devină “societate a înţelepciunii”. Spus simplu, pare să fi intrat în criză un “model de dezvoltare” nutrit doar de interese pecuniare, care se cere acum complementat de anumite valori (disponibilitate, devotament, veracitate, solidaritate etc.) (Andrei Marga, ziuadecj.ro)

(Ziua de Cluj a interzis recent preluarea de articole „indiferent sub ce număr de semne”. Se aplica chiar şi dacă oferi link, preluând „de bun simţ”?)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s