Numirea străzii

Azi am fost pe la Polus Center să văd standul firmei Impact, cei care vor construi cartierul Lombului din Cluj-Napoca. Citisem în ziar că vizitatorii au posibilitatea să propună nume pentru străzile din viitorul cartier. Cred ca erau peste 100 de propuneri, unele cam ciudate, altele nepotrivite, unele în engleză, iar altele la băşcălie. Eu am auzit că acest cartier (de fapt un pol urban, aşa ar dori firma Impact să îl catalogheze) va avea şi … gondole. Aşa că un nume potrivit pentru o stradă ar fi … ups, lapsus. Cum îi zice la oraşul ăla cu gondole? Degeaba, nu-mi amintesc, şi sun (o prietenă) soţia: „Iubi, cum îi zice la oraşul ăla din Italia unde sunt gondole?” „Veneţia.” „A, da, mulţumesc.” Mi-am pus propunerea pe perete, lângă Google, Evoluţiei, Luminii, Dreaptă (asta am vrut s-o pun iniţial, e strada pe care a locui Sf. Ap. Pavel după convertire, şi unde cineva sugera că ar fi bine să stăm toţi câte o vreme, aşa, să ne mai în-dreptăm), Strâmbă (aici e cea mai mare aglomerare), Mincinoşilor (da, nici aici nu prea mai sunt locuri), Spre Rai (dă Bunule Doamne sa fim pe-acolo), etc. Unele le puteţi vedea în colajul şi poza de mai jos.
Propuneri străzi din cartierul Lombului

Propuneri străzi din cartierul Lombului

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Numirea străzii&8221;

  1. interesanta campanie. sunt de parere ca o strada noua sa primeasca un nume cu semnificatie. in schimb, nu as schimba nume istorice ale strazilor cu noi denumiri doar de dragul schimbari (cum se intampla cel mai des).

    dar nu stiu cat de eficienta va fi campania asta in mijlocul crizei; apartamentele nu se mai vand.

  2. Venetia ar avea semnificatie tocmai din cauza gondolelor. Pe termen lung va fi nevoie de locuinte, decat daca nu cumva vom intra intr-o recesiune severa. Eu sper ca sa se faca acest cartier, ca e unul care pare a fi gandit, nu doar aruncat pe piata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s