Judecătorii sunt o amenințare la adresa justiției române

Un document neoficial al Comisie Europene obținut miercuri de presă consideră că judecătorii corupți din România reprezintă o amenințare la adresa actului justiției și poate contribui la continuarea monitorizării României, potivit tonomedia.ro.

Ce  diferență esențială sesizați între titlul acestei postări și citatul fictiv de mai sus? Nici una? Hai să reluăm, de data asta cu un exemplu real.

Strategia Naţională de Apărare a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării enumeră printre vulnerabilităţile la adresa siguranţei naţionale

„fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora”.

Și ce titluri folosește presa pentru a mediatiza și comenta această știre?

CSAT: presa, pericol la adresa securităţii
CSAT: Presa a ajuns pericol naţional! CTP: E un derapaj
CSAT: Presa, o vulnerabilitate a statului roman
CSAT: Presa, ameninţare pentru siguranţa statului

Blurarea diferenței dintre  presă și campanii de presă la comandă atunci când prezentăm publicului pasajul din documentul CSAT se traduce prin manipulare, dezinformare și nu face altceva decât să mențină (că nu mai poate scădea) nivel mic de încredere pe care o avem în aceste mașinăriile de manipulare.

Pentru o abordare cu capul pe umeri vezi Dan Tapalaga / hotnews.ro – Cazul Dan Diaconescu si ziaristul Promo. Cazuri de siguranta nationala?.

Lasă un comentariu